Aktuell information

>> NQBK årsmöte

3 mars 2018 kl 11.00

 

2018 05 19 Annons

 

>> Önska tid för nattvakten 2018

Har du frågor till hamnkapten ring alltid 0155-53 601 eller 070-605 3601

Gör din arbetsplikt genom städning av klubbhuset

>> Kontakta hamnkontoret 

Hemsidan utvecklas succesivt. Förslag skickas till epost: 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ordförande

Ordförande har ordet i november 2015


Vad säger ni om sommaren? Först regn, kyla och blåst sedan kom sommaren i slutet av augusti och blev kvar till sista oktober. Bättre sent än aldrig gäller.

 

Vår Gästhamn
Gästhamnen blir populärare för varje år. Antalet gästnätter tangerar tidigare rekord ca 900. Kanske regn och blåst bidrog.

 

Café -Restaurang
Det i all hast nyinredda sommarcaféet i jolleförrådet blev trots det dåliga sommarvädret en succé. Många tycker att vi bör fortsätta att ha caféet där med det fina läget nära vattnet.
Kommunen tvistar ännu med den tidigare caféägaren men hoppas på en lösning före årsskiftet. Vi har erbjudit kommunen att ta över lokalerna nästa år och hyra ut till någon seriös café entreprenör. Vi ser fram mot ett tidigt öppnande i lokalerna i A-huset.

 

Höstens båtupptagning
Båtupptagningen är i det närmaste avslutad. Det har varit en del bekymmer med lågt vattenstånd under lång period. Segelbåtar med uppåt 2 meters köldjup har fått avvakta att vattenståndet ökat.
Nu är all tillgänglig mark för vinteruppställning fylld i hamnen. Speciellt vinterplatser där vi kan ställa upp båtar med master på är fylld till brädden. Tänk på att vi måste begränsa antalet båtar med master på till nuvarande nivå i framtiden.
Byggplatserna har varit fyllda till brädden för stora båtar. Platser för småbåtar finns lediga. Tendensen att vi byter upp oss till större båtar fortsätter. Vi har i dagsläget en båtplatskö för större båtar på ca 10 st. och ca 6 tillgängliga. Tänk på att kolla att det finns plats för din båt innan du byter upp dig till en större.

 

Märk om Din vagga
Det är av största vikt att alla vaggor är tydligt märkta med namn och medlemsnummer. Inga små skyltar är godkända. Vaggan måste kunna identifieras från traktorhytten. Vi har inte bara Christer som kör vaggor.

 

Skeppsvikshamnen
I Skeppsvikshamnen bör vågdämpningen för R-bryggan förbättras. Vi undersöker möjligheten att i vinter förse vågbrytarpontonerna med nedhängande gummimattor.

 

Vindkraftverk i Gränsö
Det planeras en vindkraftverkspark i farleden ned mot Gränsö utanför Broxvik. I dagsläget ligger en ansökan hos Mark o Miljödomstolen i Växjö. Med 500 m säkerhetsavstånd kommer denna farled inte kunna utnyttjas. Med dagens energipriser kommer inga vindkraftverk byggas men i framtiden vet man inte. Klubben deltar i en grupp som har som mål att stoppa projektet.

 

Nytt Medlemsregister
Vi kommer nu att gå över till ett nytt medlemsregister. Det är av största vikt att du som medlem lämnar skriftliga ändringar via mail eller brev om alla förändringar i registret som adressändring, mailadress, telefonnummer, upphörande av båtplats eller vinterförvaring, upphörande av medlemskap. Vi kan inte hantera muntliga informationer i fortsättningen. Registret skall ha information om båtstorlek längd och bredd samt vilket försäkringsbolag du har. Om du känner att du inte har lämnat detta skriv till oss!
Tänk på att före årsskiftet skall du anmäla uppsägning av båtplats eller medlemskap för att undvika kostnader. Du som har vilande båtplats skall anmäla före årsskiftet om du skall utnyttja din reserverade båtplats.

 

Välkomna på årsmötet!
Vi hoppas att båtarna är bra täckta för att klara höststormarna och över vintringen. Jag vill önska alla en god helg och hälsar er välkomna till årsmötet i början av mars 2016.

 

I november 2015
Kurt Rindstål

VÄLKOMMEN TILL NÄVEKVARNS BÅTKLUBB, NQBK

Klubbhuset, Parkvägen 
611 76 Nävekvarn
tfn: 0155-53601 
email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
   
Nävekvarns Båtklubb, NQBK har sin hemvist i det idylliska brukssamhället Nävekvarn på Bråvikens norra strand 23 km sydväst om Nyköping. Klubben bildades 1932 under namnet Nävekvarns Båtförening. 1951 ändrades namnet till Nävekvarns Båtklubb. Klubben har således gamla anor och hade i början stöd av Näfveqvarns Bruk med båtskjul, bryggor m.m. Som ett kuriosa kan nämnas att 1936 var medlemsavgiften 50 öre per år!

Verksamheten har utvecklats succesivt och i dag äger klubben stora delar av hamnområdet med bryggor, tre magasinsbyggnader för förvaring av båtar m.m. samt klubbhuset som invigdes 1996 efter en lyckad ombyggnad av ett f.d. modellsnickeri och båtbyggeri. 

För juniorverksamheten äger klubben ett antal Optimistjollar samt 3 st "2-kronor", en "Trissjolle" och en Stjärnbåt, som renoverats av mellanstadieeleverna vid Nävekvarns Skola på slöjdlektionerna. 
Klubben har för närvarande drygt 1000 medlemmar och mer än 500 bryggplatser fördelade på stora hamnen i samhället och Skeppsvikshamnen.
Pingstregattan är en välkänd kappsegling för seglarna utefter Sörmlands- och Östgötakusterna. Den har seglats under pingsthelgen varje år fr.o.m. 1938 och utgör något av en säsongspremiär varje år för seglarna i området. Läs mera under "Segling".
Gästhamn finns med serviceavdelning i klubbhuset med toaletter, duschar och tvättmaskin för gästande båtfarare. Här finns också möjlighet att tömma båtoaletten och tanka båten i hamnens bensin- och dieselmack QSTAR.
 
 
Båtplatser för yrkesmässig verksamhet
Del av vår fiskebrygga kan upplåtas för yrkesmässig verksamhet.
Företag skall skriftligen till NQBK inkomma med ansökan om bryggplats
med uppgift om ändamål, brygglängd och båtbredd.
Ansökan skall inkomma senast den 1 januari 2018 för 2018-års sommarsäsong.
 
Kopia av SBUlogo SKBFNQBK medlemskap
 

 

NÄVEKVARNS BÅTKLUBB

BEFATTNINGSHAVARE 2016

> Utskriftsvänligt dokument i pdf-format <

 

STYRELSEN 2016  Epost till styrelsen kan skickas till Expeditionen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kurt Rindstål ordförande 070-593 1464 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Bertil Fougstedt kassör 070-585 2112 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Inga-Britt Söderström sekreterare   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Peter Dahlin vice ordförande 070-529 2361 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Krister Andersson fiskeansvarig    
Hans Sohlström ledamot    
Ola Lindén ledamot  

Martin Eckerdal suppleant    
Lars Jonsson suppleant    
Per Elzén suppleant    
Hans Gunnarsson suppleant    

REVISORER 2016

Lennart Hallberg revisor    
Ann Ekengren revisor    
Ingemar Lind suppleant    

             VALBEREDNING 2016

Ronny Franzén      
Lars Waern      
Vakant      

SEGLINGSSEKTIONEN 2016

Jan-Eric Eriksson ordförande Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Åke Svensson ledamot    
Conny Ljungberg ledamot    
Hans Widmark ledamot    
Hans Gunnarsson suppleant    

NQBK Gästhamn

Välkommen till vår gästhamn!

Vi finns på position 58gr 37,5´N; 16gr 47.5´E d.v.s på Bråvikens norra sida ca 11 M väster om Oxelösund.

Gästplatser: 30 st permanenta plus tillfälliga platser markerade med gröna skyltar. Förtöjning längs bryggor alt. vid Y-bommar enligt markeringar. Centralt på en av bryggorna finns en skylt med en bryggritning för hela hamnen.

Gästplatser är utmärkta med gäst  på en ritning. >>Klicka här för ritningen

Hamndjup: 1 - 3 m Avgift: 200 kr, el ingår.

Hamnkontoret: Våra hamnkaptener heter Christer Carlsson och Nisse Jönsson de eller annan hamnvärd finns på plats på kontoret eller i hamnen dag- och kvällstid under högsäsong. Telefon till hamnkontoret är  0155-53601. Om ingen svarar kontakta Nävekvarns turistbyrå eller ring i mycket trängande situation mobil 070-5450610.

Bensin och diesel: Kortautomater finns på kajen

Övrig service: Dusch, toaletter, tvättstuga, öppet WiFi, Sublift 12 t, eluttag, gasol, latrin, mastkran, miljöstation, tralierramp, parkering, badplats, restaurang, kiosk, turistbyrå, bil-cykel- och kajakuthyrning, camping, livsmedelsaffär, post, apoteks- och systembolagstjänst, bussförbindelse med Nyköping.

För mer information om sevärdheter, utflyktsmål, historia, arrangemang etc besök Nävekvarns hemsida navekvarn.se


 

 

 

 

Nävekvarn är ett brukssamhälle med anor från 1623 då Näfveqvarns Bruk grundades. Mest kända produkter är järnspisar och konstgjutgods i gjutjärn. Fram till 2010 gjöt man komponenter i aluminium och magnesium för industriändamål. I dag inhyser lokalerna en marina.

Nävekvarns herrgård utgör ett dominerande inslag sett från sjösidan. Den återuppbyggdes snabbt efter att ha blivit nedbränd av ryssarna 1719.

Den idylliska Folkets Park ligger nere vid vattnet strax väster om hamnen. Den korades till årets folkpark i Sverige 1999.

 

På gångavstånd, ca 300 m, från hamnen finns Coop Nära med Svenska Spel, ATG, Post, Apoteksservice, utlämningsställe för Systembolaget och försäljning av fiskekort. 

Där finns också Magasinet Gula kvarn med kafé, utställningar och "loppis".

Hembygdsmuseet Svalbergsgården ligger vid dammen bakom Coop Nära.

Länstrafiken busslinje 561 erbjuder förbindelse med Nyköping dit det är 23 km.

Turistinformation och en bensin- och dieselmack finns i hamnen.

För mer information hänvisas till Nävekvarns hemsida  navekvarn.se