Aktuell information

Säkerhet på sjön3

>> Inbjudan.16:e oktober. Säkerhet ombord

 

>> Nattvakten 2021 Listor (inloggning se BAS)

 

>> Nya regler för nätfiske

 

Se *Policy GDPR under fliken MEDLEMSINFORMATION MED INLOGGNING

 

EU logo jordbruksfonden farg

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

VÄLKOMMEN TILL NÄVEKVARNS BÅTKLUBB, NQBK

Klubbhuset, Parkvägen 
611 76 Nävekvarn
tfn: 0155-53601 
email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
   
Nävekvarns Båtklubb, NQBK har sin hemvist i det idylliska brukssamhället Nävekvarn på Bråvikens norra strand 23 km sydväst om Nyköping. Klubben bildades 1932 under namnet Nävekvarns Båtförening. 1951 ändrades namnet till Nävekvarns Båtklubb. Klubben har således gamla anor och hade i början stöd av Näfveqvarns Bruk med båtskjul, bryggor m.m. Som ett kuriosa kan nämnas att 1936 var medlemsavgiften 50 öre per år!

Verksamheten har utvecklats succesivt och i dag äger klubben stora delar av hamnområdet med bryggor, tre magasinsbyggnader för förvaring av båtar m.m. samt klubbhuset som invigdes 1996 efter en lyckad ombyggnad av ett f.d. modellsnickeri och båtbyggeri. 

För juniorverksamheten äger klubben ett antal Optimistjollar samt 3 st "2-kronor", en "Trissjolle" och en Stjärnbåt, som renoverats av mellanstadieeleverna vid Nävekvarns Skola på slöjdlektionerna. 
Klubben har för närvarande drygt 1000 medlemmar och mer än 500 bryggplatser fördelade på stora hamnen i samhället och Skeppsvikshamnen.
Pingstregattan är en välkänd kappsegling för seglarna utefter Sörmlands- och Östgötakusterna. Den har seglats under pingsthelgen varje år fr.o.m. 1938 och utgör något av en säsongspremiär varje år för seglarna i området. Läs mera under "Segling".
Gästhamn finns med en 2005 nybyggd serviceavdelning i klubbhuset med toaletter, duschar och tvättmaskin för gästande båtfarare. Här finns också möjlighet att tömma båtoaletten och tanka båten i hamnens bensin- och dieselmack QSTAR.
 
Båtplatser för yrkesmässig verksamhet
Del av vår fiskebrygga kan upplåtas för yrkesmässig verksamhet.
Företag skall skriftligen till NQBK inkomma med ansökan om byggplats
med uppgift om ändamål, brygglängd och båtbredd.
Ansökan skall inkomma senast den 1 januari 2017 för 2017-års sommarsäsong.
 
Kopia av SBUlogo SKBFNQBK medlemskap