Aktuell information

>> Ordförande har ordet mars 2022

 

"Segla hela livet"

>> Nya regler för nätfiske

 

Se *Policy GDPR under fliken MEDLEMSINFORMATION MED INLOGGNING

 

EU logo jordbruksfonden farg

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Ordförande har ordet mars 2022

Bästa medlemmar NQBK!

Undertecknad blev på årsmötet vald till ny ordförande för NQBK.

Vem är jag?

Uppvuxen i Roslagen med fiske, båtar och hav. Gick till sjöss tidigt, läste sjökapten, fortsatte segla som befäl jorden runt. Gick "iland" och blev lots i Göteborg samt senare i Oxelösund. Då jag arbetat stora delar av mitt vuxna liv i 1/1-system, d.v.s. att jag arbetade intensivt en period samt var ledig en motsvarande tid medförde att jag även hann med att bedriva näringsverksamhet i olika former. Under en period mellan "sjöliv" och lotsning var jag även chef för sjöräddningsskolan Arkö.

Jag har sedan några år varit delaktig i NQBK:s styrelse men mest lagt tid och energi på att driva Nävekvarns Segelsällskap, NQSS, som ni säkert känner till.

Känner ödmjukhet inför uppgiften att nu ta över som ordf. för NQBK och hoppas att jag, tillsammans med den nya styrelsen, skall kunna leva upp till det förtroende vi fått.

Övertygad om att jag talar för hela styrelsen när jag säger att vi kommer att göra vadvikan för att få till en livskraftig och väl fungerande verksamhet i klubben.

Vårt första styrmöte blir den 28:e mars där vi kommer att ägna tid för att strukturera arbetet ”föröver”. Blir en helkväll ;).

Övrig kort info:

Årsmötethölls den 5:e mars och protokollet finns nu på hemsidan. Läs gärna för ny info. Kurt Rindstål avtackades varmt för sina insatser under 19 år som ordf.

Hemsidan Här arbetar vi med att ta fram en ny hemsida där vi kommer att använda Båtunionens plattform. Vi hoppas kunna sjösätta hemsidan under tidig vår. Återkommer i frågan.

Fiskebryggan Här väntar vi fortfarande på mark-och miljödomstolens beslut i frågan innan vi kan ”riva” ut den samt göra planerade omdisponeringar av bryggorna. Som ni fått info om tidigare är detta ett resultat av att Nyköpings kommun sagt upp vårt arrende på vattnet där nuvarande ”fiskebryggan” ligger. Den här frågan har tagit mycket energi i anspråk, energi som vi gärna hade lagt på annat.

Vi ser verkligen fram emot att få denna fråga ur världen för att kunna fokusera på annat. Även ekonomiskt kommer denna omflyttning naturligtvis att kraftigt belasta klubbens ekonomi. Här kommer vi att, tack vare vår eminenta kassör Bertil Fougstedt, klara den här utgiften med tidigare fonderade medel.

Nattvakten. Här måste jag vänligen men bestämt be er som ännu inte tecknat er på listan att snarast göra detta. Bra för dig att kunna bestämma datum själv men också bra för oss i styrelsen att slippa lägga vår fritid på att manuellt komplettera listan. Vi har ju ett väl fungerande system så låt oss nyttja detta.

Slutligen De flesta av oss, om inte alla, känner en oro över det som sker i vårt närområde. En utveckling som är till stor del är oförutsägbar och som åtminstone i närtid kommer att påverka oss. Trots detta, eller kanske p.g.a. detta behöver vi ändå ta ut kursen för NQBK:s fortsatta segling även om sjökorten ritats om.

Vore också trevligt om vi tillsammans kunde få till en mer VI-anda i vår klubb. Kanske en trevlig familjedag med aktiviteter för hela familjen. Har du några idéer eller förslag är du varmt välkommen att höra av dig.

Hoppas kunna återkomma regelbundet med info. Tills dess

Vänligen

Jan-Eric Eriksson

mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mob: 073-9320220


Ordförande har ordet 10 februari 2021

Nytt år och tyvärr pandemitider som ser att fortsätta minst ett halvår till.

Nu ligger hamnen i vinterskrud med frusen is på hela viken. Snart kan vi pimpla strömming som förr i tiden.

Arbetet i hamnen pågår med underhåll av pontoner och utrustning.

”Tonys verkstad” har städats och fått en stor uppsnyggning av vår medlem Torbjörn Eriksson.

Tommy har tillverkat 7 proffsiga el-centraler med vattenuttag. De kommer att ställas ut inför vårrustningen.

Styrelsen har tillsammans med revisorerna och valberedningen beslutat att p.g.a. pandemin skjuta upp årsmötet till hösten. Vi kan inte med nu gällande restriktioner ha ett ”vanligt” fysiskt årsmöte. Vårt förslag är att istället för att ha ett ”internetårsmöte” nu i vår skjuta fram årsmötet till lördagen 18 september och genomföra det på vanligt sätt då. Nuvarande styrelse tjänstgör fram till årsmötet.

Vi kommer att under våren sända ut verksamhets- och resultatsberättelser. Ekonomin visar att vi kan behålla medlemsavgifterna oförändrade.

Våra förhandlingar om ett nytt arrendeavtal med kommunen har ännu inte nått fram till överenskommelse om ett nytt avtal så förhandlingsarbetet löper vidare.

Vi ansökte om EU pengar för att köpa en kombinerad diesel- och bensintank och fick beviljat 90% av kostnaden varför vi beslutade att köpa den. Med ett samarbetsavtal med Q-star och ett bidrag från Kommunen kunde vi gå vidare med projektet utan att behöva lägga in klubbpengar. Den nya bensin- och dieseltanken är på plats och ”Macken” är i full drift.

Reningsverket för spolplattan kommer vi att komplettera med ett extra UV-filterför att minska den otrevliga lukten.

Fiskare! Vi har från och med i år sagt upp arrendet för Broxviksvattnet. Vi har övergått till att köpa 10 fiskekort för nätfiske. Du som är intresserad att fiskamed nät på detta vatten kan köpa fiskekort av klubben. Vi säljer dessa till 50% reducerat pris för 500 kr. Anmäl till Tommy eller Kurt. Det är först till kvarn som gäller. Fiskevatten 1 är fritt för nätfiske.

Trots rådande vinter går vi mot ljusare dagar. Snart har vi våren här och vi kan börja vår rusta våra båtar. Alla som står på parkplan och vid badet måste vara i vattnet senast 30 april. Tänk på det! Vi har blickarna riktade på oss. Tag väl vara på er! Vi ses snart i hamnen.

Vänliga hälsningar Kurt Rindstålck

 

Ordförande har ordet juli 2020

Semestrarna startar nu och båtlivet till sjöss kan börja.

NQBK arrendeavtal med Nyköpings kommun och samarbetet med SPM
Bil och båtmack
Hamnkapten Tommys verksamhet
Reningsverket för spolplattan

Jag önskar alla medlemmar en härlig båtsommar i vår fina skärgård.

Kurt Rindstål

 

 

Ordförande har ordet december 2019

Nu några dagar innan Jul vill jag med en julhälsning informera om läget i vår klubb till er, alla medlemmar.
Information om: Miljöarbete, Skrotning av båtar, Reningsverk för spolplattan, Övervintrade båtar vid fiskebryggan, Nya rutiner för nattvakt och fakturering, Elförbrukning kan du läsa via länken nedan.
 
 

Ordförande har ordet oktober 2019

Nu är hösten här. Sol på dagarna men frost på nätterna. Torrsättning av båtar pågår för fullt.
Vi har haft en allvarlig båtbrand i hamnen. Branden var explosivartad. Gasoltuber exploderade och flög 50 meter upp i luften. Båten brann upp på ca 15 min.
 
 

 

Ordförande har ordet maj 2019

Båtsäsongen har börjat, men ännu är några båtar kvar på land. Vår nya hamnkapten Tommy Myrman har på ett bra sätt sjösatt de flesta båtarna. SUB-liften har trilskats lite men Tommy har mekat och fått den att fungera.
 
 

 

Ordförande har ordet september 2018

Efter en fantastisk varm båtsommar närmar vi oss upptagning för vinterförvaring.
 
Styrelsen har här nöjet att presentera vår nyanställde hamnkapten som börjar en provanställning på 6 mån fr.o.m. 15 september.
 
Tommy Myrman 53 år som bor med familj i Sjöskogen är ”Nävekvarnare” och hans far Ulf Myrman var ordförande i Båtklubben många år.
0024 8515364 MYHRMAN TOMMY
Välkommen Tommy!
 
Tommy kommer nu att arbeta tillsammans med Christer och Nisse och utbildas på Sub-Lift och Hjullastare. Christer kommer att trappa ned efter årsskiftet men vara behjälplig vid behov främst vid sjösättning och upptagning, Nisse fortsätter tillsvidare med sin halvtidsanställning.

Inför upptagning hösten 2019

Vi saknar fortfarande märkning på en del båtvaggor. Om du vet att du missat detta kontakta hamnkapten per telefon. I år har många segelbåtsägare önskat ta upp båten med masten på. Vi skall försöka lösa detta utan att våra närboende grannar upplever det som ett problem. Master i mastskjulet måste märkas.

Boka upptagning i god tid i förväg!

Er ordförande Kurt Rindstål