Aktuell information

"Segla hela livet"

 

>> Årsmötesprotokoll 2021 

 

>> Nya regler för nätfiske

 

Se *Policy GDPR under fliken MEDLEMSINFORMATION MED INLOGGNING

 

EU logo jordbruksfonden farg

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


Ordförande har ordet 10 februari 2021

Nytt år och tyvärr pandemitider som ser att fortsätta minst ett halvår till.

Nu ligger hamnen i vinterskrud med frusen is på hela viken. Snart kan vi pimpla strömming som förr i tiden.

Arbetet i hamnen pågår med underhåll av pontoner och utrustning.

”Tonys verkstad” har städats och fått en stor uppsnyggning av vår medlem Torbjörn Eriksson.

Tommy har tillverkat 7 proffsiga el-centraler med vattenuttag. De kommer att ställas ut inför vårrustningen.

Styrelsen har tillsammans med revisorerna och valberedningen beslutat att p.g.a. pandemin skjuta upp årsmötet till hösten. Vi kan inte med nu gällande restriktioner ha ett ”vanligt” fysiskt årsmöte. Vårt förslag är att istället för att ha ett ”internetårsmöte” nu i vår skjuta fram årsmötet till lördagen 18 september och genomföra det på vanligt sätt då. Nuvarande styrelse tjänstgör fram till årsmötet.

Vi kommer att under våren sända ut verksamhets- och resultatsberättelser. Ekonomin visar att vi kan behålla medlemsavgifterna oförändrade.

Våra förhandlingar om ett nytt arrendeavtal med kommunen har ännu inte nått fram till överenskommelse om ett nytt avtal så förhandlingsarbetet löper vidare.

Vi ansökte om EU pengar för att köpa en kombinerad diesel- och bensintank och fick beviljat 90% av kostnaden varför vi beslutade att köpa den. Med ett samarbetsavtal med Q-star och ett bidrag från Kommunen kunde vi gå vidare med projektet utan att behöva lägga in klubbpengar. Den nya bensin- och dieseltanken är på plats och ”Macken” är i full drift.

Reningsverket för spolplattan kommer vi att komplettera med ett extra UV-filterför att minska den otrevliga lukten.

Fiskare! Vi har från och med i år sagt upp arrendet för Broxviksvattnet. Vi har övergått till att köpa 10 fiskekort för nätfiske. Du som är intresserad att fiskamed nät på detta vatten kan köpa fiskekort av klubben. Vi säljer dessa till 50% reducerat pris för 500 kr. Anmäl till Tommy eller Kurt. Det är först till kvarn som gäller. Fiskevatten 1 är fritt för nätfiske.

Trots rådande vinter går vi mot ljusare dagar. Snart har vi våren här och vi kan börja vår rusta våra båtar. Alla som står på parkplan och vid badet måste vara i vattnet senast 30 april. Tänk på det! Vi har blickarna riktade på oss. Tag väl vara på er! Vi ses snart i hamnen.

Vänliga hälsningar Kurt Rindstålck

 

Ordförande har ordet juli 2020

Semestrarna startar nu och båtlivet till sjöss kan börja.

NQBK arrendeavtal med Nyköpings kommun och samarbetet med SPM
Bil och båtmack
Hamnkapten Tommys verksamhet
Reningsverket för spolplattan

Jag önskar alla medlemmar en härlig båtsommar i vår fina skärgård.

Kurt Rindstål

 

 

Ordförande har ordet december 2019

Nu några dagar innan Jul vill jag med en julhälsning informera om läget i vår klubb till er, alla medlemmar.
Information om: Miljöarbete, Skrotning av båtar, Reningsverk för spolplattan, Övervintrade båtar vid fiskebryggan, Nya rutiner för nattvakt och fakturering, Elförbrukning kan du läsa via länken nedan.
 
 

Ordförande har ordet oktober 2019

Nu är hösten här. Sol på dagarna men frost på nätterna. Torrsättning av båtar pågår för fullt.
Vi har haft en allvarlig båtbrand i hamnen. Branden var explosivartad. Gasoltuber exploderade och flög 50 meter upp i luften. Båten brann upp på ca 15 min.
 
 

 

Ordförande har ordet maj 2019

Båtsäsongen har börjat, men ännu är några båtar kvar på land. Vår nya hamnkapten Tommy Myrman har på ett bra sätt sjösatt de flesta båtarna. SUB-liften har trilskats lite men Tommy har mekat och fått den att fungera.
 
 

 

Ordförande har ordet september 2018

Efter en fantastisk varm båtsommar närmar vi oss upptagning för vinterförvaring.
 
Styrelsen har här nöjet att presentera vår nyanställde hamnkapten som börjar en provanställning på 6 mån fr.o.m. 15 september.
 
Tommy Myrman 53 år som bor med familj i Sjöskogen är ”Nävekvarnare” och hans far Ulf Myrman var ordförande i Båtklubben många år.
0024 8515364 MYHRMAN TOMMY
Välkommen Tommy!
 
Tommy kommer nu att arbeta tillsammans med Christer och Nisse och utbildas på Sub-Lift och Hjullastare. Christer kommer att trappa ned efter årsskiftet men vara behjälplig vid behov främst vid sjösättning och upptagning, Nisse fortsätter tillsvidare med sin halvtidsanställning.

Inför upptagning hösten 2019

Vi saknar fortfarande märkning på en del båtvaggor. Om du vet att du missat detta kontakta hamnkapten per telefon. I år har många segelbåtsägare önskat ta upp båten med masten på. Vi skall försöka lösa detta utan att våra närboende grannar upplever det som ett problem. Master i mastskjulet måste märkas.

Boka upptagning i god tid i förväg!

Er ordförande Kurt Rindstål