Aktuell information

Styrelsen presenterar nyanställd Hamnkapten >>

 

Om förvaring av master >>

 

Se *Policy GDPR under fliken MEDLEMSINFORMATION MED INLOGGNING

 

Har du frågor till hamnkapten ring alltid 0155-53 601 eller 070-605 3601

 

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ordförande har ordet 27 mars 2017 

Idag skiner vårsolen och värmer skönt. Några har redan börjat vår-rusta sin båt inför sommarsäsongen. Snart skall båtarna sjösättas.

Årsmötet

Årets årsmöte genomfördes i mitten av mars. Hela styrelsen fick fortsatt förtroende och omvaldes. Själv blev jag omvald som er ordförande i ytterligare 2 år. Jag tackar för ert förtroende. Vi redovisade en god ekonomi varför våra medlemsavgifter lämnas oförändrade för i år. Till årets NQBK:are utsågs vår lokala fiskare Sune Johansson med bl. a. motiveringen att han marknadsför Nävekvarns hamn och skärgård på ett strålande sätt genom filmen ”Håll Truten” som handlar om Sune som fiskare i Nävekvarn. Årsmötesprotokoll med verksamhetsberättelse kommer att finnas på vår hemsida.

Sjösättning

Vi börjar redan nu efter 1 april. Ring och boka din sjösättning i god tid hos hamnfogdarna. Alla båtar på parkparkeringen och vid badet måste vara i vattnet senast sista april. Vid sjösättningen är det lämpligt att märka ut var lyftslingan skall placeras för att undvika att drev, kölar eller axlar skadas. Hamnfogdarna har klistermärken. Betala helst din sjösättning 600 kr med kort i vår kortläsare!

Båtvaggor

Det är ständigt problem att ta fram rätt vagga vid upptagningen på hösten. Vår nya hamnfogde känner inte igen vem vaggan tillhör. Det är från i år ett absolut krav att märka båtvaggan synligt på håll på framsidan med namn och medlemsnummer. Omärkta vaggor kommer inte att tas fram i höst och det kostar 1000 kr att sedan få den framkörd.

Brygginvesteringar

I höstas lade vi ut 2 st. nya vågbrytarpontoner I Skeppsvikshamnen. Nu förlänger vi I-bryggan med en bryggponton som blev över i Skeppsvik. Vi kommer där att få några nya 4 meters platser. Alla båtar blir bara större och bredare platser saknas. En del av I-bryggan som blev över kommer vi att placera vid rampen för att ersätta den vingliga bryggan som ligger där nu.

Gästhamnen

Upplåt din brygg plats i sommar när du själv är ute i skärgården genom att vända skylten till grönt. Ring sedan en dag innan du kommer hem så vi kan vända skylten till rött. Gästhamnspriset 250 kr per dygn under högsäsong inkluderar el.

Elförbrukning

Elförbrukningen bara stiger. Det inte tillåtet att ha ständig inkoppling under hela året avelkabel. Särskilt tillstånd och separat elmätare erfordras från hamnfogdarna. Elförbrukning debiteras med 1.50 kr/kWh. Endast inkoppling för laddning av batterier max 24 tim. per laddning tillåts.

Sommarrestaurang

Vi har hyrt ut del av A-huset i ytterligare 2 år för sommarrestaurang. Liz Bråde har skrivit kontrakt på 2 år att driva restaurangen. Lokalen kommer att förbättras med ett större kök och ventilation. Uteserveringen blir större med en sommarutbyggnad mot Parkvägen. Planerna är att restaurangen smygöppnar till påsk och håller öppet i helgerna fram till säsongstarten. I sommar kommer restaurangen att vara öppen längre på sommarkvällarna.

Camping

Kommunen har byggt en ny campingreception med toaletter och dusch för Campinggästerna. Nu behövs inte vår serviceanläggning för campinggäster mer.

Utställningar

Hantverkarna som ställer ut i lokalen i klubbhuset vid klubblokalen kommer att ställa ut 4 veckor i juli. I maj, juni och augusti har vi tänkt att utnyttja denna lokal för konstutställningar. Redan till Kristihimmelsfärdsdag kommer Ulla Hagman att ställa ut målargruppens tavlor till försäljning. Gula Kvarn kommer att ha stängt hela detta år så vi hälsar alla konstnärer som bokat i Gula kvarn välkomna att ställa ut i vår lokal i klubbhuset. Vi ber utställarna boka lokalen hos Ulla Hagman.

Pingstregattan med hamnfest

Årets Pingstregatta blir en generalrepetition inför nästa års 80-årsjubileum. Vi har förlagt hamnfesten till Pingsthelgen för att samverka med regattan och dra hit mer folk. Vi kommer att ha regatta fest i Folkparken med dans på kvällen. Alla är välkomna men regattaseglarna har förtur. Det är ett begränsat antal som ryms i folkparkens servering. Anmäl er i tid. Hans Sohlström är ”Hamnfestgeneral” och han behöver frivilliga krafter att hjälpa till. Anmäl Dig till Hasse! Vi ser fram mot en skön sommar med sköna båtturer med sol och bad. Välkomna till vårrustning och sjösättning!

Kurt Rindstål