Aktuell information

Gör din arbetsplikt genom städning av klubbhuset

>> Kontakta hamnkontoret 

 

>> NQBK Kajaksektion 2018

Kontaktperson: Joel Starkenberg

en i kajak

 

>> Nattvaktslistan publicerad

 

NQBK Seglarskola 2017 var en succe!

Vi planerar för seglarskola 2018

Seglare

 

> 2017-03-27 Ordförande har ordet

 

Har du frågor till hamnkapten ring alltid 0155-53 601 eller 070-605 3601

   

Nya hemsidan utvecklas succesivt. Förslag skickas till epost: 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Ordförande har ordet juni 2017 

Sommaren har börjat lite oroligt. Blåst och regnskurar börjar vi bli vana med. Vi får ställa våra förhoppningar till kommande sommarmånader att vädret stabiliseras.

Pingst

I år kopplade vi samman pingstseglingarna med hamnfesten. Då blåste det inte minsann. Trots stiltje blev vår Jonny Carlsson tvåa på vår pingstregatta. Hamnfesten sköttes på ett utmärkt sätt av Hans Sohlström och Tony Carlsson. Det blev lite mindre besökare troligen beroende av att vi tidigarelagt festen och svårigheter med informationen.
Nästa år skall vi satsa stort. Pingstregattan jubilerar 80 års oavbruten regatta. Hamnfesten skall som i år samordnas. Lägg in det i era kalendrar så det blir en stor festdag!

Utställningar i sommar

Vi har haft 3 st. konstutställningar i Galleriet vid klubblokalen som var och är mycket uppskattade. I juni kommer Hantverkarna tillbaka till galleriet.
Vasagubbarna har kompletterats med en fotoutställning om Tunabergs Bergslag.

Vår nya restaurang

Vår restaurang i hamnen har byggts om och piffats upp ordentligt.
Köket är utvidgat och stekbord skall kopplas in för att ge större utbud på menyn. Inomhusplatser har utökats mot turistbyrån. Turistbyrån har också fått del av uppsnyggningen.
Strömförbrukningen har ökat och en nyanslutning av 63 ampere är på gång.

Bryggaktiviteter

Den något vingliga bryggan vid rampen skall bytas ut mot en stabil bryggponton för att underlätta sjösättning och upptagning. Vi planerar även att lägga ut en 20 meters ponton och förlänga G-bryggan för att få några nya platser.

Elförbrukning

Upplåt din brygg plats i sommar när du själv är ute i skärgården genom att vända skylten till grönt. Ring sedan en dag innan du kommer hem så vi kan vända skylten till rött. Gästhamnspriset 250 kr per dygn under högsäsong inkluderar el.

Elförbrukning

Endast el inkoppling för laddning av batterier max 24 tim. är tillåtet. Som medlem får du inte ha ständig uppkoppling av elkabel till din båt när den ligger i vatten eller på land. Särskilt tillstånd erfordras av hamnkaptenerna och separat elmätare skall skaffas av medlem. Elförbrukning debiteras mot mätare med 1,50 kr per kWh.

Tonys Verkstad

Vi har nu köpt Tonys verkstad från och med 1 juli.
Motivet till att hyra och nu köpa verkstaden var ursprungligen att kunna utföra svetsning i egna lokaler. Nu kan vi vinterförvara Sub-liften och vår hjullastare i lokalen.
Lokalen bör kunna användas för mindre reparationer och underhåll av medlemmarnas båtar. Vi kommer att sätta upp regler för medlemmars användande av verkstaden.

Inför torrsättning i höst

Den första båten togs upp för vintern den 5 juli. En tysk till SPM.
Men snart stundar höst och det gäller att vara förberedd. Hamnkaptenerna vill påpeka att alla vaggor måste vara synligt märkta. Passa på under sommarmånaderna och märk Din vagga med stora bokstäver. Omärkta vaggor får vänta till sist med dubblering av upptagningskostnad.
Notera även att vi har begränsad utomhusplats för segelbåtar med mast på. Anmäl i god tid till Hamnkaptenerna om du vill ta upp med mast och vilken vecka. Först till kvarn gäller. Övriga måste masta av.
Upptagning på Parkplan börjar tidigast den 15 september enligt våra regler.

Ha nu en skön sommar önskar

Kurt Rindstål din ordförande